Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C.
W misce wymieszaj cukier, cukier waniliowy, masło i mąkę – powinieneś uzyskać miękkie ciasto kruche.
Z ciasta lep małe kuleczki (mniejsze od orzechów włoskich, większe od laskowych).
Zachowaj odstępy, bo ciastka nieco się rozrosną.
Piecz 10 minut.
Pozwól ciastkom ostygnąć na kratce do pieczenia. Ciastka po wyjęciu z pieca będą bardzo delikatne, a z czasem stwardnieją.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 190°C.
W misce wymieszaj cukier, cukier waniliowy, masło i mąkę – powinieneś uzyskać miękkie ciasto kruche.
Z ciasta lep małe kuleczki (mniejsze od orzechów włoskich, większe od laskowych).
Zachowaj odstępy, bo ciastka nieco się rozrosną.
Piecz 10 minut.
Pozwól ciastkom ostygnąć na kratce do pieczenia. Ciastka po wyjęciu z pieca będą bardzo delikatne, a z czasem stwardnieją.
W dużej misce umieść wszystkie składniki.
Chochlą nabieraj niewielkie porcje ciasta,
Podawaj z dowolnie wybranymi składnikami. Ja najbardziej lubię połączenie syropu klonowego i świeżych sezonowych owoców!